روغن ارده کنجد

کیفیت درجه یک وزن بطری 1 لیتر محصول ذکر شده در ظروف 2 - 5 لیتری هم موجود میباشد
تاریخ تحویل: 3-5 days
700000 ریال

*خواص روغن ارده کنجد و مضرات روغن کنجد*

:خواص روغن ارده کنجد

چربی ها انواع مختلفی دارند که در طب از آنها به عنوان چربی مضر و یا چربی سالم یاد می­گردد. روغن ارده کنجد، سرشار از چربی ­های دارای حلقه اشباع نشده و غیر اشباع می ­باشد که این موضوع می­تواند در سطح بالایی در سلامت قلب موثر واقع گردد. این موضوع در کنترل میزان کلسترول و چربی بد ارگانهای بدن نیز می­تواند موثر واقع گردد.
مالیدن این روغن به صورت و نیز کف پا در طب سنتی برای ایجاد احساس آرامش و انجام یک خواب کامل قبل از خواب شبانه در کنار سایر تدابیر مورد استفاده قرار می­گیرد.
استفاده از روغن ارده کنجد به منظور حفظ بهداشت دهان و دندان نیز از دیگر خصوصیات این روغن می ­باشد که از ایام گذشته مورد استفاده قرار می­گرفته است. گذشتگان برای حفظ سلامت دندان و لثه­ ها به جای مسواک زدن با خمیردندان از چرخاندن انواع روغن های گیاهی استفاده می­ نمودند که رایج­ ترین آن روغن ارده کنجد می­باشد.
غنای روغن ارده کنجد از عنصر زینک باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن شده و عامل موثری در حفظ و شادابی پوست بدن محسوب می­گردد. این عنصر در تقویت و استحکام سیستم استخوان ­بندی بدن نیز نقش مهمی دارد.
از روغن ارده کنجد در طب سنتی در هنگام بروز برخی اختلالات گوارشی نظیر یبوست به عنوان ملینی قوی استفاده می­شود. روغن ارده­ کنجد باعث افزایش فعالیت های روده ­ای در فرد می گردد.
وجود ویتامینهای گروه B و E و وجود عناصر منیزیم و کلسیم و نیز فسفر سبب شده است که از روغن ارده کنجد در جهت حفاظت از موهای سر در طب سنتی بهره­ گرفته شود.

:مضرات روغن کنجد

تاکید طب سنتی در استفاده از مواد غذایی ارگانیک رعایت حالت اعتدال است و تفریط در استفاده از روغن دانه کنجد نیز می­تواند باعث ایجاد مضرات روغن کنجد، در ارگان های بدن گردد. یک از شایع­ ترین مضرات روغن کنجد مربوط می­شود به نحوه روغن­ گیری از این دانه روغنی.

آنچه طب سنتی در مورد استفاده از روغن های گیاهی تاکید دارد استفاده سریع از آنها است. در صورت عدم استفاده سریع از روغن دانه کنجد نیز خواص آن به مضرات روغن کنجد مبدل خواهد شد. در حال حاضر استخراج روغن از طریق دستگاه های دستی و خانگی در کشور ما بسیار رایج است. این موضوع می ­تواند زمینه ایجاد مضرات روغن کنجد را در جامعه فراهم نماید.

روغن  کنجد استحصالی در روش دستی حاوی موم، صمغ، ذرات ریز خارجی، اسیدهای چرب و رطوبت می ­باشد که الزاما باید از روغن استحصالی جدا شود. به این عمل برای  جلوگیری از مضرات روغن کنجد عمل تصفیه روغن گفته می­شود.

متاسفانه در حال حاضر به این موضوع مهم در استحصال توجه نمی­ شود و این موضوع مضرات روغن کنجد را در سطح قابل توجهی افزایش داده است چرا که روغن استحصالی در این حالت در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد می­ گردد که زمینه مضرات روغن کنجد را در مصرف کننده فراهم می ­آورد.

از مضرات روغن کنجد در استفاده بی رویه می­توان به بروز بیماری شایع کبد چرب غیر الکلی اشاره کرد که می­ تواند در عملکرد طبیعی کبد افراد ایجاد اخلال نماید. همچنین روغن کنجد تصفیه نشده، می­تواند خطر ریسک بروز انسداد رگ های قلبی و متعاقب آن افزایش احتمال سکته قلبی را افزایش دهد. این  موضوع به دلیل وجود رادیکال های آزاد می­تواند باعث بروز پیری زودرس نیز  گردد.

روغن کنجد درمانی به علت پایین بودن نقطه دود برای مصارف سرخ­ کردنی مناسب نیستند. این موضوع از مضرات روغن کنجد محسوب می­شود و می­تواند باعث بروز انواع سرطان ها گردد. نگهداری غیر اصولی دانه و نیز روغن استحصالی نیز می­تواند مضرات روغن کنجد را افزایش دهد چرا که این امکان وجود دارد، مواد کپکی و اسپورهای بسیار خطرناک از طریق دانه و روغن، سلامت افراد را تهدید نماید.

عدم شستشوی دستگاه های استحصال روغن کنجد نیز می­تواند مضرات روغن کنجد را افزایش دهد. این موضوع می­تواند به واسطه ایجاد آلودگی میکروبی سیستم دفاعی بدن مصرف­ کنندگان را تهدید کند. شایعترین آلودگی وجود سم آفلاتوکسین است که می­تواند باعث عدم باروری گردد. توجه داشته باشید که این موارد فقط در روغن کنجد ممکن است پیش آید، در مورد روغن ارده کنجد مصداق ندارد.

مضرات  روغن کنجد می­تواند به علت بالا بودن میزان کالری آن در استفاده بی­رویه به صورت افزایش وزن مصرف­ کننده بروز نماید. چاقی مفرط و نیز مشکلات ثانویه می­تواند از عوارض استفاده مفرط از این روغن باشد.

مصرف  بی رویه از طریق ایجاد دیورتیکولیت می­تواند با تاثیر بر انقباظ روده بزرگ سبب ایجاد دل درد و یبوست شود. آنافیلاکسی مشهود ترین حساسیت گزارش شده از  مضرات روغن کنجد می ­باشد که سبب افزایش فشار خون و نیز ایجاد تنگی نفس در فرد می­شود و می­تواند تمامی ارگان های بدن را درگیر نماید.

مضرات روغن کنجد در استفاده پوستی در مورد پوست های چرب شایع است که می­تواند باعث تجمع بیشتر مواد زاید و روغنی در منافذ پوست گردد این موضوع می­تواند باعث ایجاد آلودگی های باکتریایی و قارچی ثانویه گردد.

استفاده از ارده و مشتقات آن به طور کلی در بارداری ممنوع و مضر است زیرا احتمال سقط جنین را افزایش می ­دهد. در بیماران مبتلا به اسهال مزمن استفاده از روغن کنجد مضر می باشد چرا که این موضوع می­تواند باعث تشدید بیماری گردد.

:نگهداری روغن ارده کنجد

به واسطه غنای این روغن از اسیدهای چرب اشباع نشده جهت جلوگیری از کاهش خاصیت و فساد این روغن، برای نگهداری باید از محل خنک، خشک و بدور از تابش مستقیم نور آفتاب استفاده نمود.